100 g gazdovské slaniny
300 g veřových slezinek/3ks cca 20cm dlouhé
200 g vepřových jater
1 větší cibule
2 rajčata
4 větší žampiony
1 kl drceného kmínu
1 pl oleje
1 pl hladké mouky
2 kl sladké mleté papriky
200 ml studené vody
sůl,mletý pepř
snítka libečku na vyvaření
zelená petrželka na ozdobení

Všehochuť z vepřových vnitřností

Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky.
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. Žamiony sloupneme a nakrájíme na široké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do hlubšího kastrolu na rozehřátý olej a necháme zrůžovět. Přidáme nakrájené slezinky a játra a necháme zprudka orestovat. Dále přidáme cibuli, rajčata, libeček a kmín, dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě 10minut. Přisypeme žamiony a dusíme dalších 10minut.
Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku s paprikou, vlijeme do podušené směsi a necháme 5minut provařit. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat buď s houskovým knedlíkem, nebo s rýží, posypané zelenou petrželkou.
Z uvedeného množství surovin připravíme do 30 minut 4 porce.
-------------
Je to takový"mišmaš":-)ale nějakým nedopatřením se mi sloupnul popisek na sáčku se slezinkou v mrazáku a teprve až mi oba balíčky rozmrzly,tak jsem zjistila,že se jedná o dva různé druhy masa.Samozřejmě takto,nebo podobně můžeme připravit pouze samostatná játra,slezinu,lze i z vepř.ledvinek,ale u těch je lepší je po očištění,nechat chvíli odmočit.Já nechávám přes noc v ledničce a pouze ve vodě.V mléce mi to příjde zbytečné.

Autor: Uška (více receptů autora), Masová jídla, Vnitřnosti
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 29. 05. 2012 - 22:49Odpovědět

mneneznas ty máš jako králíky? 😠 A Kachny? 😲 Kde že to bydlíš, že bychom zajeli na návštěvu? 😄 😄

evahu 29. 05. 2012 - 21:59Odpovědět

😋 😋

mneneznas 29. 05. 2012 - 20:54Odpovědět

Jó děvčata, to by bylo! Doma jsme chovali snad všechno nač si vzpomenu, králíky, slepice, kachny, krůty, krávu, ovce, kozu, prasata, nutrie, koně a další zvířenu jako děcka jsme si to užívali a teď sice máme králíky, slepice a kachny, ale už to není ono 😄 😄 Teď jsem si uhnala chuť na zabíjaču 😄 😄 😄 ach jo 😐

Uška 29. 05. 2012 - 20:33Odpovědět

Holky a já bych si zase dala to prase 😃 A celé 😲 😄 😄 Děkuji 😄

Jana 29. 05. 2012 - 20:09Odpovědět

No jo, Jani, ale to se to vařilo, když bylo doma prase. Já bych si něco takového mooc dala! Super, Uško!! 😋

mneneznas 29. 05. 2012 - 17:48Odpovědět

Dřív, když se doma chovalo prase, tak jsme dělali taky takový podobný "mišmaš" a bylo to lepší než z jednoho druhu 😋 😋 😄 dík za připomenutí 😄

Ivka 29. 05. 2012 - 17:11Odpovědět

😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam