300 g brambor
250 g mrkve
450- 500 g cuket
3-4 snítky kopru
1/2 svazku pažitky
2 vejce
130 g hladké mouky /nebo podle každého /
2 Pl bramborového škrobu
sůl, pepř, špetka muškátového koření
4 Pl oleje
130- 140 g strouhaného sýra / čedar nebo mix několika tvrdých sýrů /

Cuketové dukátky s křupavou krustou a koprem

Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme. Cukety omyjeme, podélně rozřízneme a všechna semínka vydlabeme lžičkou. Brambory, mrkvev a cukety nastrouháme nahrubo. Kopr i pažitku opláchneme a vodu otřepeme. Z kopru odstraníme hrubší stonky a zbytek pokrájíme společně pažitkou nadrobno.
Z nastrouhané zeleniny lehce vymačkáme vodu. Do mísy k zelenině rozklepneme vejce, poté přisypeme mouku i škrob, přidáme bylinky, osolíme, dochutíme pepřem a muškátovým kořením a řádně promícháme.
V pánvi si rozehřejeme olej a naběračkou postupně nabíráme barevné zeleninové těstíčko, ze kterého pak tvoříme na pánvi malé hromádky, které naběračkou zploštíme na placičky. Opékáme je asi 3-6 minut. Troubu si předehřejeme na 180-200 stupňů. Placičky vyjmeme z pánve, odsajeme přebytečný tuk kuchyňským ubrouskem a naskládáme je na plech, pokrytý pečícím papírem. Placičky posypeme nakonec nastrouhaným čedarem / nebo jiným tvrdým sýrem / a zapečeme je ještě na cca 5 - 7 minut v troubě, aneb je pečeme až do chvíle, dokud se sýr na placičkách neroztaví.
Cuketové dukátky můžeme posypat před podáváním bylinkami nebo barevnou zeleninou.

Poznámka
Na cuketových dukátcích jsem si všichni moc pochutnali, sýr je na nich opravdu výborný.

Autor: Ivka (více receptů autora), Zeleninová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam