2 kuřecí stehna/čtvrtky
1 plátek másla
1 cibule
kousek čerstvého zázvoru cca 3cm
100 ml pomerančového džusu
200 ml zeleninového vývaru
200 g očištěné dýně hokkaido
100 g očištěné cukety
1 kl solamylu
½ kl sladké mleté papriky
sůl,mletý pepř
čerstvá zelená petrželka

Kuřecí s dýní hokkaido

Kuřecí maso opláchneme, vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na větší kostky. Dýni a cuketu nakrájíme na širší špalíčky, zázvor nakrájíme na úzké nudličky a cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na rozpáleném másle zpěníme dosklovata cibulku, přidáme okořeněné maso, zázvor a prudce orestujeme. Zaprášíme paprikou, promícháme a ihned podlijeme pomerančovým džusem.
Pod pokličkou dusíme 15minut. Poté přidáme dýni s cuketou, 150ml vývaru a dusíme ještě 10minut.Ve zbytku chladného vývaru rozmícháme solamyl, vlijeme do šťávy a minutu provaříme.
Dle chuti a potřeby přidáme špetičku pepře, dosolíme a podáváme posypané čerstvou petrželkou.
Jako příloha se hodí rýže, jsou vhodné i těstoviny.
Dýně hokkaido se nemusí loupat,ale já jsem dostala takovou nějakou“zmutovanou“hrbolatou,tak jsem to nechtěla riskovat:-)
Složení surovin byl takový momentální nápad, kdo nemá rád sladší navinulou chuť, tak džus vynechá a použije pouze 300ml zeleninového vývaru.

Autor: Uška (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Uška 9. 10. 2012 - 19:06Odpovědět

Jani,jak uvádím v rcp samotném,hokkaido se nemusí loupat ze slupky 🙂 Ale známý nás zásobí svým zahrádkovým domácím produktem-viz foto Mates 😄 😄 a tam se mi ta slupka zdá o hodně tvrdší,než má ta kupovaná 🙂 Tak jsem si raději tu práci dala 🙂 Ale u tohoto receptíku šlo hlavně o barvu jídla,což se myslím povedlo 😄 Děkuji za zájem i komentík 🙂

mneneznas 9. 10. 2012 - 18:59Odpovědět

To jsi hodná, já jsem ji taky neznala, jen různě barevné cukety, špagetovou dýni a ty obří dýně, pak spoustu okrasných, ale tuhle ne 😄 😄

Uška 9. 10. 2012 - 18:54Odpovědět

😄 😄 Jéé,to né 🙂 Já jsem dlouhou dobu nevěděla,jak dýně hokkaido vypadá 😲 Tak to je jen informační foto 🙂 Nechtěla jsem pro"neznalce"jako jsem byla já,dávat obrázek stažený z netu 😄 😄

mneneznas 9. 10. 2012 - 18:47Odpovědět

😄 už jsem se lekla, že Mates je součástí receptu 😄 😄 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam