Jeden toustový chleba, ½ kg vlašského salátu, 2 pomazánková másla, 2 uherské pěny, 3 druhy pomazánek (česneková, křenová, nivová, .td podle chuti), 1 vejce natvrdo, 15 dkg plátkového sýru cihla, 10 dkg sihly vcelku na obalení boků, 3 druhy měkkých uzenin podle vlastní chuti (stačí 10 dkg od každého druhu) , zelenina na ozdobení dle vlastního výběru


Dort pro diabetika

Dáme k sobě 4 toustové chleby a naneseme první vrstvu pomazánky, kterou jsme si připravili ze dvou uherských pěn a jednoho pomazánkového másla. Vrstvy chlebů na sebe klademe jako cihly, přes spojovací hrany, jedna vrstva jsou vždy 4 celé chleby, a ta druhá jsou 1 krajíc doprostřed a půlky provázaně kolem dokola. Poklademe salámem který nahoře jen nepatrně pomažeme a dáme další vrstvu chleba Na druhou vrstvu chleba rozetřeme jednu z pomazánek a poklademe plátky sýra nebo šunky. Dáme další vrstvu chleba lehce pomažeme máslem (jako podklad pod vlašský salát, tak aby chleba nenasákl) a naneseme rozmixovaná vlašský salát. Opět dáme uzeniny, sýry a pokračujeme ve stejném postupu dále.
Slepíme tolik vrstev, jak vysoký dort chceme mít, pomazánkami nešetříme. Povrch poklademe šunkou a obvodové hrany dortu namažeme zbytky pomazánek a ozdobíme (lépe je „polepíme“) nastrouhaným tvrdým sýrem. Povrch dortu zdobíme podle své šikovnosti, salámy stočíme do růžiček, nebo připevníme párátkem. Použijeme vajíčka natvrdo, olivy, a vše co nás k tomu napadle a máme v lednici.


Autor: kroupovka (více receptů autora), Studená kuchyně
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Lukavský V., 16. 10. 2012 - 11:30Odpovědět

Konečně pořádný obložený chlebák. 😋

Marie, 11. 10. 2012 - 18:13Odpovědět

🙂 🙂 😋 😋

Kačenka, 11. 10. 2012 - 13:57Odpovědět

mňam 🙂 🙂 😃 😄

zuzanka, 11. 10. 2012 - 13:27Odpovědět

vypadá to úžasně.... 😄 😃

ventík, 11. 10. 2012 - 12:23Odpovědět

úžasný recept 😋 😋 😋 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam