1 větší kuřecí prso, 1/2 cibule, 70g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 3 hrsti čerstvého špenátu, hrst čerstvých hub, sůl, pepř.

Kuřecí špenátové roládky na houbovém základě

Větší prsíčko překrojíme podélně napůl tak, aby vznikly 2 olátky masa, mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky. Na pánev vložíme anglickou slaninu a rozškvaříme ji, přidáme cibuli, mírně posmažíme a nakonec česnek a vše malinko orestujeme. Přihodíme čerstvý špenát, osolíme, opepříme a necháme špenát pouze zavadnout a odstavíme ze zdroje tepla. Tuto směs nneseme na plátky kuřecího masa, stočíme do závitků a sepneme jehličkami. Na výpek, který nám zůstal dáme cca hrst nakrájených hub-(pokud nemáme lesní, můžeme použít hlívu, popřípadě žampiony). Houby mírně opečeme a na tento základ dáme opéc závitky ze všech stran. Podlejeme malým množstvím vody, přiklopíme poklicí a dusíme ještě cca 15-20 minut. Během dušní závitky obracíme.
Podáváme s opečeným, popřípadě vařeným bramborem, nebo rýží, ale výborný je i se zeleninovým salátem.

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 18. 11. 2012 - 11:01Odpovědět

No, Ivo, já a rolky!🙂 Dnes dělám roládu z kýty. Syn mi při porcování pašíka udělall takový dost velký plát, tak zkouším se špenátem. Pokud se povede, bude zde! 😄

Ivka 18. 11. 2012 - 0:31Odpovědět

Tak toto mi Jani uniklo, moc pěkné to je, masínko mám, bezva nápad 😄 😋

Ivka 27. 10. 2012 - 15:33Odpovědět

Mňam 😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam