3 zralé banány, 225g hladké mouky, 100g třtinového cukru, 100ml oleje, 80g kvalitní bílé čokolády, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička sody bicarbony

na náplň: 1 banán, 1/2 zralého avokáda, 20g bílé čokolády

Banánové muffiny s bílou čokoládou

roubu zapneme na 200 stupňů. V menší misce rozšťoucháme oloupané banány. V jiné misce smícháme vejce s olejem a cukrem, poté přidáme rozšťouchané banány. Mouku smícháme s kakaem a sodou a vmícháme do tekuté směsi. Nemícháme příliš dlouho, jen aby se vše spojilo. Bílou čokoládu nasekáme na menší kousky a vmícháme do těsta. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a do každého dáme připravené těsto zhruba do 2/3. Pečeme 20-25 minut, po upečení vyndáme a necháme na mřížce zcela vychladnout. Mezitím můžeme připravit nápň. Banán oloupeme, avokádo rozkrojíme na půl, krouživým pohybem oddělíme od pecky a dužinu vykrojíme lžičkou. Vše v misce rozšťoucháme nebo můžeme připravit mixer, pokud chceme zcela hladký krém. Čokoládu rozpustíme a vmícháme do připraveného krému. Ze středu každého vychladlého muffinu vykrojíme dirku do které navršíme krém. Poté zdobíme dle fantazie třeba marcipánem, čokoládou nebo necháme jen tak.

Pozn. Z tohoto množství je 12 větších muffinu. Formu nemusíme vykládat papírovými košíčky, stačí je jen vymazat. Použití košíčků nám však usnadní práci zvlášť pokud máme menší formu na muffiny.

Autor: Kuchař5732 (více receptů autora), Moučníky, dezerty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 12. 11. 2012 - 22:01Odpovědět

😋 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam