1 mladá jarní cibulka

4 stroužky česneku

sůl, pepř, sypká červená paprika

600 g mletého masa

160 g měkkého tvarohu

2 - 3 PL ostřejší hořčice nebo harissy

kapary, naložená kapie,

6-8 žampiónů

1-2 vejce

vývar



Sekaná s náplní plněných žampionů



Naťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec vmícháme 1 PL ostřejší hořčice a 160 g měkkého tvarohu, 1 lžičku červené sypké papriky a vše promícháme. Mletou smíchanou hmotu položíme na fólii. Žampiony očistíme a necháme chvíli blanšírovat v horké vodě. Poté odkrojíme nožky hub a kloboučky žampiónů vytřeme hořčicí nebo harissou a naplníme je všechny kapary a proužky červené kapie. Takto naplněné žampiony položíme na plát mletého masa. Pomocí fólie svineme maso k volnému konci a takto připravenou masovou rolku vložíme do vymaštěného pekáčku. Pečeme v předem vyhřáté troubě, ale pečeme zpočátku přikryté alobalem asi 25 minut, po odstranění alobalu pak pečeme dál - ještě asi 35 minut pěkně zlatova a podléváme vývarem.

Pečennou rolku vyjmeme. Výpek rozředíme vývarem a opatrně přidáme naloženou kapii, kapary,hořčici, přidáme nakrájené nožky žampionů a vše krátce podusíme. Poté pečeni vrátíme zpět. Chutná výborně s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší.



Autor: Ivka (více receptů autora), Ostatní
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

iVKA, 17. 12. 2012 - 20:52Odpovědět

Jejka Evicko, dekuji, takova sekacka a tolik hezkých komentářu ,dekuji 😋 😄

evahu 17. 12. 2012 - 20:49Odpovědět

No, tak to se mu nedivím, vypadá úžasně a určitě i tak chutnala 😋 😋

Ivka, 17. 12. 2012 - 20:25Odpovědět

JÁ JSEM MĚLA SMŮLU, MANŽEL JI MĚL OD RÁNA DO VEČERA S KASI, JA BYLA POMAHAT V JEDNE SKOLCE, A ON TO SNEDL, ALE VYPADALA BAJEČNĚ 😲 😋

Jana 17. 12. 2012 - 20:15Odpovědět

No Ivo, jak já bych se zakousla!! 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam