1 králičí hřbet, sůl, pepř, kmín.
Na náplň:
1 straší houska, cca 1 dcl mléka, hrst zeleného krášku, kousek žluté, popřípadě zelené kapie, 1 vajíčko, 1 lžíce másla, sůl, pepř, muškátový oříšek, cca 4 plátky kvalitní šunky, olej na opečení roládek.

Králičí roládky

Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom kůži u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenší části překrojíme a uděláme 2 roládky, které naklepeme, osolíme, opepříme.
V misce ušleháme žloutek s máslem. Přidáme špetku muškátového oříšku, osolíme, opepříme. Z bílku vyšleháme sníh. Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pak ji pořádně vymačkáme a přidáme k vaječné směsi. Promícháme, přidáme hrášek a na malé kostičky nakrájenou kapii, nakonec lehce vmícháme sníh. Plátky poklademe šunkou, směs natřeme na roládky, srolujeme a pořádně sepneme jehličkami, nebo párátky, popřípadě povážeme potravinářským motouzem. Roládky můžeme mírně posypat grilovacím kořením. Pak je ze všech stran zprudka opečeme na oleji a dáme do pekáčku. Zalijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme cca 20 minut. Pak pekáček odklopíme a ještě asi 15 minut pečeme na barvu.
Poznámka

Moje improvizace. Trošku se opičím po Evě Hubové, která dělala něco podobného, ale postupovala jsem jinak.
Příloha je naprosto na každém z nás. Můžeme ze zbytku králičího masa, které nelze jinak použít uvařit omáčku, malinko podobnou svíčkové a dát si ji k těmto roládkám s knedlíkem.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Králičí maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 14. 01. 2013 - 20:51Odpovědět

I jááá!😄

mneneznas 14. 01. 2013 - 19:28Odpovědět

😋 vypadá super, králíka mám ráda, 😄 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam