Porce: 12ks

SUROVINY:
280ml obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj + voda dle návodu)
225g pšeničné mouky nebělené
200g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička soli
1 lžička fruktosy
2 lžíce másla
2 lžičky sušeného droždí
1 žloutek
1 lžíce vody
sezamová semínka

náplň:
2 lžíce oleje
2 lžíce sójové omáčky
3cm zázvorového kořene
1 lžíce medu
250g kuřecích prsou
3 jarní cibulky
1 lžíce čerstvého koriandru
sůl, pepř

Kuřecí bochánky

POSTUP:
Na vlažné mléko nasypeme mouku tak, abychom zcela zakryli hladinu. Přidáme sůl, cukr a máslo. Uprostřed mouky uděláme malý důlek a nasypeme droždí. Prohněteme do kompaktního těsta, přikryjeme vlhkou utěrkou a dáme na teplé místo kynout na 30min. Poté těsto promáčkneme, abychom vytlačili nežádoucí plyny. Přikryjeme a necháme další 1hod kynout.
Olej smícháme s nastrouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a medem. Přidáme nakrájené kuřecí maso a promícháme. Maso nakrájíme na malinké kostičky nebo můžeme i namlít. Nádobu přikryjeme a necháme alespoň 1hod marinovat. Za stálého míchání směs orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a necháme další 2-3min restovat.Vmícháme nasekaný koriandr, ochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout.
Těsto vyndáme na vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Každý kousek těsta vyválíme do placky o průměru 10-15cm. Kuřecí směs rozdělíme doprostřed placek. V malé misce rozšleháme žloutek s vodou, potřeme okraje placek a uzavřeme, abychom schovali náplň. Těsto přitiskneme k sobě a položíme spojem dolů na pečící papír. Potřeme zbytkem žloutkové glazury, posypeme sezamem a necháme 30min kynout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C. Pečeme 20-25min do zlatava. Necháme trochu vychladnout na mřížce a podáváme ještě teplé, ale chutné jsou i studené.
Místo kuřecí náplně můžete použít třeba šunku se spařeným baby špenátem.

Autor: DlabemeZdrave (více receptů autora), Domácí pečivo
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam