Kuřecí prsa-na 2 ruličky 1 prso, několik listů kapusty, plátky šunky-tolik plátků, kolik bude ruliček, špalíčky eidamu, na každý kuřecí plátek 1 kus, hořčice, sůl, pepř, grilovací koření, 1 lžíce oleje.

Ruličky z kuřecích prsou s kapustou, sýrem a šunkou

Každé prso překrojíme na 2 plátky. Trošku naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Listy kapusty dáme na několim minut do horké vody, aby změkly. Na každý plátek masa si upravíme list kapusty, poklademe plátkem šunky a na konec plátku dáme špalíček sýra. Zarolujeme do ruličky a pokud je třeba, sepneme párátkem a posypeme trochou grilovaného koření. Ruličky opečeme ze všech stran na oleji, aby se zatáhly, podlejeme trochou vody a dáme péct do trouby na cca 50 minut. Během pečení obracíme a poléváme výpekem. Pokud je třeba a chceme více šťávy, podlijeme ještě troškou vody.


Poznámka:
Můj experiment.:-)) Kdo má rád více šťávy, ruličky před úpravou obalí v hladké mouce. Štáva se tak krásně zahustí. Vyteklý sýr není na závadu, naopak, ochutí šťávu.

Napadlo mne, že by se daly tyhle ruličky obalit v trojobalu a usmažit. Určitě by byly taky dobré a navíc, sýr by zřejmě zůstal uvnitř. Trošku mi vadilo množství oleje, které bych musela použít, proto jsem nakonec zvolila pečení:-)

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Hanča 8. 04. 2013 - 7:50Odpovědět

Krásné ruličky 😋

Jana 6. 04. 2013 - 22:23Odpovědět

Jani, co u nás zbyde, dávám dcři. Nikdy nic nevyhodím 🙂

mneneznas 6. 04. 2013 - 21:10Odpovědět

Hmmm, nezbylo náhodou? 😄 Určitě ne, jakékoliv rolky jsou u nás hned pryč 😄 ta chuť je prostě vždy super. 😋 😋

Jana 6. 04. 2013 - 17:16Odpovědět

Říkej mi jak chceš! 😄 . Já ráda vařím rolády a ráda vymýšlím náplně 🙂

Ivka 6. 04. 2013 - 17:12Odpovědět

Roládková královna Ti budu říkat 😄 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam