4 kuřecí prsa, nebo jakékoliv kuřecí maso zbavené kůže, sůl podle chuti, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 2-3 stroužky česneku rozmělněné, 2 červené papriky, 9 lžič kečupu, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce třtinového cukru, plechovka ananasu (227g), hrst solených kešu oříšků opražených nasucho.

Kuře sweet and sour

Nasekanou cibuli mírně opékáme na rozpáleném oleji. Po 5 minutách přidáme česnek a po další minutě maso nakrájené na kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova a pak osolíme. Poté vmícháme papriky nakrájené na kousky a za stálého míchání opékáme 2-3 minuty, aby zkřehla. Nakonec vmícháme ocet, kečup, cukr a kousky ananasu. Necháme prohřát a podáváme posypané kešu oříšky.




Nemám ráda cizí názvy a už jsem to zde psala. Tohle je však recept z letáku Albert Supermarket a byl vyhodnocen, jako recept týdne. Právem!!! :-))) Dobrou chuť pro milovníky masa s ovocem. Každý máme jiné chutě, takže bych doporučila si přidat, nebo ubrat ocet a cukr podle svého uvážení a chuti. Já jsem určitě ubrala obojí:-))a přidala čili.

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 3. 05. 2013 - 19:10Odpovědět

Vypadá to moc dobře 😋 😋 😋

Ivka 1. 05. 2013 - 19:22Odpovědět

Hm, hm ,dala bych si hned 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam