tvrdé masitější papriky
kysané zelí
bobkový list
na nálev-voda,,ocet sůl,cukr
na závěr do sklenice trochu oleje

Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme. Vnitřky paprik napěchujeme kysaným zelím a naskádáme do zavařovací sklenice. Přidáme bobkový list a zalijeme svařeným horkým nálevem. Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.
Necháme alespoň měsíc uležet.
Poté konzumujeme buď jako přílohu ke knedlíku s vejcem, hodí se i k čočce nakyselo místo okurku, nebo jen tak na zakousnutí, když nás honí na něco chuť.
Množství surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti paprik. Nálev si připravíme, jako na zálivku na hlávkový salát a ochutíme podle zvyklostí.
Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek(680g) použila 14malých papriček a spotřebovala 180g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350ml vody s octem, cukrem a solí.

Takto připravené papričky se u nás konzumují většinou během vánočních svátků, když je všude kolem spoustu sladkostí:-)

Autor: Uška (více receptů autora), Zavařeniny
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Uška 6. 10. 2013 - 20:18Odpovědět

Janinko tato odrůda paprik se jmenuje"Hamík" 🙂 Protože nevím,jak se tady vkládá rozklikatelný odkaz,posílám Ti ho mailem 😃 Jsou vážně výborné,mají lahodnou sladkou chuť a jsou skoro bez semínek.Kdo nemá zahrádku,může pěstovat i v truhlíku,nebo větším květináči na balkoně,nebo na římse.

mneneznas 6. 10. 2013 - 19:58Odpovědět

Drahuško, nevíš jak se ty papričky jmenují? Vypadají krásně a jak píšeš jsou sladké, naše Lucka papriky miluje a tyhle by jí určitě chutnaly. 😋 Já bych je zkusila sehnat 😄 😄 Děkuji

Uška 6. 10. 2013 - 13:03Odpovědět

Všem díky za zájem,komentáře i hodnocení 🙂 😄 Jani,ano,to jsou takové keříčkové malé papričky.Nejdelší mají cca 7cm.Jsou hodně sladké a v kombinaci s kysaným zelím mají vážně dobrou chuť 😋 Dělala jsem je i jako hlavní chod,ale recept jsem tady myslím nedala.Podívám se a případně napravím 😄

Jana 5. 10. 2013 - 17:41Odpovědět

To jsou takové malé papriky, že? měla jsem je taky a škoda, že mne to nenapadlo 😋

mneneznas 3. 10. 2013 - 19:58Odpovědět

😲 to jsou krásné papričky 😄 krásná barvička a jedna jak je jako druhá. Ty by mi móóóc chutnaly 😋 😋

Uška 3. 10. 2013 - 19:38Odpovědět

😄 Jaroušku,to je v pohodě! 😄 Já to tady řeším tak,že dávám plusíky bez komentáře,abych se nikoho nedotkla a vyhla se případným SZ,že někomu komentíky píšu a dotyčnému nee 😄 Ale někdy mě to nedá a okomentovat musím 🙂 Děkuji Ti 😃

jarda Kadic 3. 10. 2013 - 14:32Odpovědět

Budu muset přestat komentovat na topkách,pak tady nemám co říct nového 😲 😲 😄 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam