4 kusy králičích stehen, 5 stroužků česneku, 1 lžička kurkumy, 1/2 lžičky čili koření, 6 lžic olivového, nebo slunečnicového oleje, 3 cibule, 2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky koriandru, šťáva ze dvou citronů, 4 lžíce ostrého kečupu.

Na dohotovení:
1 kelímek 12% smetany, mléko podle potřeby, hladká mouka na zahuštění.

Pikantní marinovaný králík

Králičí maso osolíme a naložíme so směsi ze 4 lžic oleje, utřeného česneku, nadrobno nakrájené cibule a citronové šťávy a koření. Necháme v lednici přes noc.
Na druhý den maso oškrábneme od marinády a na zbylých dvou lžících oleje opečeme z obou stran. Dáme do pekáče, zalijeme marinádou, do které přidáme kečup, zalijeme trochou vody a pečeme dočervena.
Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče a vypečenou směs scedíme do hrnce. Přivedeme k varu a zahustíme smetanou, mlékem a hladkou moukou.
Podáváme s bramborovým, nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept je z kuchařky od Dony, ale já si jej upravila. Není nutné směs zahušťovat smetanou. Můžeme šťávu nechat přírodní a podávat králíka s bramborem, nebo rýží.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Králičí maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Hanča 29. 10. 2013 - 16:36Odpovědět

Jeden ušák je v mrazáku 😋 😋

Jana 28. 10. 2013 - 15:22Odpovědět

Majko díky za upozornění, už jsem to opravila. Do té marinády samozřejmě. 😄

Majka, 28. 10. 2013 - 13:01Odpovědět

Ahoj Jani, to koření do marinády?...nebo kam? 🙂...králíka milujeme...a tohle jsem ještě nezkoušela...a tedy....vypadá žravě 🙂

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam