400 ml šťávy z guláše
100 g paprík/2 menší kusy
200 g brambor/1 velký kus
70 g cibule/1 malá
100 g libovolného špeku/použila jsem chalupářský
200 g libovolné uzeniny/použila jsem kuřecí salám Junior
600 ml horké vody
1 lžíce oleje,nebo lžička sádla v tuhém stavu

Gulášová polévka s použitím šťávy z guláše

Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory a papriku na drobnější kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Špek nakrájíme na drobné kostičky, uzeninu na nám vyhovující sousta.
Ve větším, hlubším hrnci na rozehřátém tuku orestujeme špek společně s cibulí do narůžovělé barvy. Přidáme nakrájenou uzeninu, promícháme a necháme přibližně 3minuty osmahnout. Poté přidáme brambory, papriku, podlijeme 600ml horké vody a pod pokličkou na slabém plameni vaříme 10-15minut, až jsou brambory měkké.
Dále přidáme šťávu z guláše a provaříme 2minuty. Dle potřeby dolijeme vařící vodou z konvice, dochutíme a podáváme s čerstvým pečivem.

Není to přímo recept jako takový.Je to pouze nastínění pro začátečníky, co například se zbylou šťávou z guláše. Někdy se může stát, že množství šťávy neutrefíme a zbyde.

Autor: Uška (více receptů autora), Polévky
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 18. 11. 2013 - 23:02Odpovědět

Taky mi nezbývá šťáva z guláše, ale dělám to třeba s koprovkou, když zbyde 🙂

Petra 17. 11. 2013 - 19:11Odpovědět

vypada to dobre, spis jako burtgulas :) me bohuzel stava z gulase nezbyva - mam radsi mene masa a dam si vic omacky. Ze mam radsi mene masa ale neplati pro junior, to uz bych tam radsi nakrajela trosku masa z toho gulase :o)

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam