korpus: 3 hrnky mouky, 2 hrnky třtinového cukru nebo melasy, 2 hrnky vody, 1/4 hrnku oleje, 1 velké zralé avokádo, 6 lžic kakaa, 2 lžíce vinného octa, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky vanilkového extraktu

krém: 2 střední zralá avokáda, 450g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Avokádovo-čokoládový dort

Troubu zapneme na 160 stupňů (horkovzdušná). Do mixéru dáme dužinu z avokáda a cukr. Rozmixujeme dohladka. Do mísy nasypeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou a vše promícháme. Přidáme krém z avokáda a cukru, vodu, olej, vinný ocet a vanilkový extrakt a vymícháme hladké těsto bez hrudek. Těsto vlijeme do pečícím papírem vymazané formy a pečeme cca 30 až 40 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyndáme suchou bez známek těsta. Necháme 15 minut vychladit na mřížce ve formě, poté z formy vyndáme a nechámze zcela vychladit.

Mezitím připravíme krém. Do mixéru dáme dužinu z obou avokád s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem a zapneme. Postupně přisypáváme moučkový cukr. Krém by měl být hladký bez hrudek. Vychladlý korpus rozřízneme, namažeme připraveným avokádovým kréme, přiklopíme druhou půlkou a zbytek krému rozmažeme na vrch dortu. Díky citronové šťávě avokádo neztratí svou úžasnou svěží barvu.

Autor: Kuchař5732 (více receptů autora), Dorty, zákusky
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 12. 03. 2014 - 22:20Odpovědět

Jsi fakt šikovná 🙂

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam