4 kuřecí stehna
4 vepřové kotlety
máslo, vývar
1 cuketa

Pesto:

olivový olej
120 g baby špenátu
citronová šťáva z jednoho citronu
3-4 stroužky česneku
1 velká oranžová paprika
koriandr
sůl, pepř

Kuřecí stehna a kotletky na grilu s cuketou na špenátovo-paprikovém pestu s česnekem


Baby špenát zbavíme stonků, lístečky špenátu přelijeme horkou vodou. Papriku omyjeme, nakrájíme na malé kousky, česnek oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
Všechny tyto suroviny vložíme do nožového mixéru ( robotu )a rozmixujeme do hladké a jemné konzistence. Přidáme sůl, pepř, hrst koriandru, citronovou šťávu, a olivový olej.

Kuchyňsky upravená stehna a kotlety potřeme tímto jemným barevným pestem a dáme na chvíli do chladu.Cuketu omyjeme, pokrájíme na kolečka a necháme vypotit.
Takto upravená stehna a kotlety dáme zapéci na plech lehce potřený a pokapaný olivovým olejem do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme pomalu cca 20 minut. Stehna po této době obrátíme společně s kotletkami. Ke konci pečení poklademe obě masa ještě plátky másla. Nakonec maso pečeme pod grilem pěkně dozlatova a dokřupava. Nakonec přidáme na plech k masu i pokrájené cukety, které jsme také potřeli špenátovým pestem. Kuře i kotlety mají chuť pečeného masíčka s česnekem a se špenátem a krásně a vábně voní. Podáváme s pečeným bramborem nebo s hranolkami.


Autor: Ivka (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 6. 04. 2014 - 20:20Odpovědět

😃 dík 🙂

jarda Kadic 6. 04. 2014 - 9:29Odpovědět

😋 Tak jsem si otevřel “Dobroty“ a hned taková bomba 😍 😍

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam