4 kuřecí stehna
1 - 2 šalotky
60 g másla
( 1 lžíce rajčatového pyré - není nutné )
1,5 litru drůbežího vývaru
2 PL hladké mouky
několik lžic mléka na zředění bobkový list, nové koření, sůl
100 g hlívy ústřičné
uzená červená a sladká červená sypká paprika ( množství podle každého )

Kuřecí stehna na červených paprikách a hlívě ústřičné

1.
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V nádobě ( kterou můžeme dát i do trouby ) rozehřejeme máslo a opékáme šalotky, až zesklovatí. Do základu přidáme kousky pokrájených čerstvých červených paprik.

2.
Cibulový základ se šalotkami odstavíme na chvilku stranou, přisypeme mix obou druhů paprik ( uzená a červená sladka paprika) a necháme je pěkně rozvonět v másle. Na šalotky s paprikou, vložíme připravená osolená kuřecí stehna, důkladně zamícháme ve směsi a necháme na dvě až tři minutky zatáhnout. Pokud chceme mít červenější šťávu, před vařením můžeme přidat 1 lžíci rajčatového pyré ( ale není nutné ). Přidáme nové koření, bobkový list, pepř, podlijeme kuřecím vývarem a vložíme do ohřáté trouby na 160 stupňů. Přikryjeme poklicí a takto v troubě dusíme přiklopené cca 35 - 40 minut. Po této době přidáme k masu pokrájenou hlívu ústřičnou. Odklopíme a dalších 15 minut již necháme odkryté a dopečeme dozlatova kuřecích stehen ( máme rádi kuřecí stehna v omáčce upečená - ne uvařená...).

3.
Hotová dozlatova opečená kuřecí stehna vyndáme z nádoby a udržujeme v teple. Koření vyjmeme. Paprikový základ odstavíme. V trošce mléka ( nebo v zakysané smetaně ) rozmícháme mouku. Tuto směs vlijeme k základu a dobře ji rozmícháme, aby se neutvořily žmolky. Opět povaříme na ( cca 10-12 minut). Na závěr omáčku ochutíme ( dosolíme ). Na talíř nalijeme omáčku, přidáme krásná zlatá kuřecí stehna a knedlíky z bylinek.


Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 7. 10. 2014 - 18:27Odpovědět

Reaguji na Jana (4. 10. 2014 - 23:27): 😃

Jana 4. 10. 2014 - 23:27Odpovědět

Já když vidím knedlík, slintám, jak bernardýn 😄 😍

jarda Kadic 30. 09. 2014 - 18:23Odpovědět

Souhlasím, stehýnka a hlíva = dobrá kombinace 😍

mneneznas 29. 09. 2014 - 20:30Odpovědět

Vypadá moc hezky Ivi 😋 😍

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam