800 g kuřecích prsou
1 velká červená paprika
červený ocet na podlití omáčky
100 g hnědého cukru
1 větší cibule ( šalotka )
sójová omáčka
1 vejce
1 mrkev
olivový olej
sůl
pepř
škrob
4 plátky čerstvého ananasu ( nebo kompotovaného )
1 malý rajský protlak

kuřecí vývar na podlití

Sladkokyselá čína aneb kuřecí prsa - ala čína se sladkokyselou omáčkou

Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky si připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1- 2 hodiny v chladu.

Mezitím si připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek - omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky ( může být i okapaný - kompotovaný ananas). Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem - dál dusíme doměkka.

Naložené maso na oleji orestujeme doměkka.
Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Takto orestované maso ( bez oleje ) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávát také jen s pečivem. Opravdu nám chutnalo ( malinko jsem zakápla omáčku i červeným vínem), ale to bylo jen něco navíc, co tam jinak nedávám, ale mělo to šmrnc i tak i tak.

Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 15. 10. 2014 - 13:45Odpovědět

😃 díky Jani 😉

Jana 14. 10. 2014 - 21:53Odpovědět

Nejen foto, jídlo bude skvělé 🙂 😋

Ivka 12. 10. 2014 - 21:11Odpovědět

Jani, popravdě, já jsem dělala činu poprvé takto, ale natočila jsem si pořad z neděle z 18.00, jak má nový pořad teď ten Pohlreich ( bez jeho vulgarismů) a dělala jsem vše podle něj, sice jsem si nadávala, proč jsem se do toho pustila 🙁 😠 , ale nakonec ten výsledek stál za to, přikápla jsem tam trochu červeného vína, do té omáčky, ale vydusilo se a ňam 😃 jen tak zkusmo, to nebylo v pořadu, ale nebyla to chyba, naopak, zkus to, popsala jsem to, jak jen to šlo 🙂

mneneznas 12. 10. 2014 - 20:33Odpovědět

Ivi, tenhle recept se mi moc líbí 😍 uložím a vyzkouším. Ta omáčka mě zajímá 😋 😋 😋 a fotka vypadá dobře 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam