1 plátek vepřové krkovice bez kosti, sůl, pepř, mražený listový špenát-(válečky), 1/2 cukety, grilovací koření, 2 stroužky česneku, 1/2 cibule, 1 vejce, olej podle potřeby.

Steak z krkovice s listovým špenátem a cuketou

Plátek krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si do misky vložíme zmražené válečky špenátu a spaříme je horkou vodou z konvice. Ponecháme v misce cca 20 minut. Pak vodu slijeme, v kastrůlku si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata a přidáme špenát. Chvíli jej obracíme vařeškou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vajíčko, necháme je srazit a odstavíme ze zdroje tepla.
Cuketu nakrájíme na 1 cm kolečka, osolíme je a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi pouze vymazané olejem ji z každé strany opečeme dorůžova. Do další pánve nalijeme trochu oleje, necháme ho dobře rozpálit a pak na něm opékáme krkovici z každé strany cca 4 minuty. Hotovou krkovici ještě na chvíli vložíme mezi dva talíře a necháme ji 5 minut odpočinout. Maso podáváme se špenátem a opečenou cuketou

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 12. 03. 2015 - 16:40Odpovědět

Vypadá fakt dobře 😍 😍 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam