Suroviny:
Půl kachny, sůl, celý kmín

Na zelí:
1 větší červená řepa, 1 cibule, 50g slaniny, sůl, pepř, cukr, ocet podle chuti

Na knedlíky:
150g syrové mrkve, 150g syrové kedlubny, 2 vajíčka, sůl, pepř, sádlo na vymazání hrníčků

Pečená kachna, zelí z červené řepy a zeleninový knedlík


Kachnu omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme ji do vyhřáté trouby péct na 150 st nejméně na 2 hodiny. Během pečení podléváme výpekem, pokud je kachna tuhší, pečeme i déle, stále podléváme.

Zelí z červené řepy:
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubých nudličkách. Do kastrůlku nakrájíme na kostičky slaninu a rozškvaříme ji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovata. Nakonec přidáme nastrouhanou řepu, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím vody. Zelí dusíme do úplného vyvaření vody-(cca 10-15 min). Nakonec jen dochutíme cukrem a octem a octavíme ze zdroje tepla.

Knedlíky:
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemných nudličkách. Totéž uděláme s kedlubnou. Zeleninu osolíme, opepříme a necháme ji pustit šťávu. Tu pak v dlaních co nejvíc vymačkáme, zelenina musí vypadat suše. Přidáme žloutky, promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Hrníčky vymažeme sádlem, nebo olejem a naplníme je zeleninovou směsí do 3/4. Každý hrnek zvlášť vložíme do mikrovlnné trouby na 4,20 min, nebo do hrnce s vodou na 20 minut. Po vyjmutí hrníčků ze zdroje tepla je necháme cca 5 minut postát a pak je vyklopíme. Ze dvou hrníčků jsou tak 4-5 knedlíků.


Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež, Kachna
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 31. 10. 2015 - 17:20Odpovědět

No zkus, Jani, já je mám v dělence a zvykla jsem si na ně. Pořádně vymačkej tu šťávu z té zeleniny!! 🙂

mneneznas 31. 10. 2015 - 17:17Odpovědět

🙂Jani, ty knedlíky se mi líbí, ukládám a vyzkouším 😍😍

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam