900 g libového vepřového bůčku bez kosti
100 ml smetany/použila jsem 33% na šlehání
2 rohlíky staré 1 až 2 dny
2 vejce
4 lahůdkové cibulky/bílou i zelenou část
1 barevnou masitou papriku
3 prolisované stroužky česneku
mletý pepř
sůl

dále budeme potřebovat
1 lžičku celého kmínu
2 lžíce oleje
1 drobně nakrájenou cibuli
5 na plátky nakrájených stroužků česneku
vodu na podlévání
nit na zajištění kapsy

Bůčková kapsa

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. V hlubší míse vidličkou rozšleháme žloutky se smetanou a špetkou soli. Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a necháme 10minut nasáknout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Barevnou papriku a lahůdkové cibulky nakrájíme a přidáme k nasáknutému pečivu. Přidáme špetku pepře, sníh a vše promícháme.
Do opláchnutého a osušeného bůčku prořízneme ostrým delším nožem otvor/kapsu pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a do masa uvnitř i na povrchu vetřeme sůl.
Kapsu naplníme náplní, otvor zajistíme jehlou na závitky, nebo zašijeme a pro lepší držení tvaru můžeme ještě bůček utáhnout nití.
Do kastrolu, nebo pekáčku dáme cibuli a česnek, bůček položíme kůží dolů, posypeme kmínem a podlijeme trochou horké vody. Přiklopíme poklicí, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 80minut za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou.
Poté vytáhneme kastrol z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a do šťávy seškrábeme výpečky z okraje kastrolu. Malinko podlijeme, opět vložíme do trouby a pod poklicí pečeme 40minut. 20minut před koncem poklici odstraníme a za občasného přelévání šťávou dopečeme doměkka.
Po upečení odstraníme nitě a bůček nakrájíme na porce. Podáváme teplé, například s bramborem a se zelím, ale hodí se i po studenu.

Autor: Uška (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Uška 10. 01. 2016 - 18:51Odpovědět

😍Děkuji😘 Ta studená verze s okurčičkou byla chutnější😉

mneneznas 9. 01. 2016 - 20:14Odpovědět

Tak tuhle kapsu bych si dala s chutí právě teď s okurčičkou😋😋😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam