2 kusy vepřových ledvinek sůl, pepř, kmín trochu červené papriky česnek 1 kus větší cibule olej trochu kyšky na naloženíDýňové pyré: 1/2 kusu máslové dýně sůl česnek-2-3 stroužky 1 lžička másla 1-2 lžíce mléka olivový olej

Dušené vepřové ledvinky a pyré z máslové dýně

Ledvinky očistíme, nakrájíme na kousky a nejméně na 2 hodiny je naložíme do kyselého mléka (nejlépe přes noc).

Na oleji orestujeme cibuli do světlehěda. Přidáme horkou vodou propláchnuté ledvinky, opepříme, okmínujeme, přidáme nasekaný česnek, přisypeme trošku papriky a ze všech stran orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké, osolíme je, promícháme a jednotlivé kousky chvíli se solí povaříme a pak je vytáhneme ze základu. Základ pak promixujeme tyčovým mixérem a vznikne nám poměrně hustá šťáva, kterou můžeme podle chuti ještě dosolit.

Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kusy. Pekáč vysteleme pečícím papírem a kusy dýně na něj naskládáme. Osolíme, posypeme nasekaným česnekem, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme cca 15-20 minut, až je dýně měkká.

Dýni pak vyjmeme, dáme ji do kastrůlku, přidáme lžičku másla a přikryjeme pokličkou. Ohřejeme si trošku mléka, přidáme do dýně s máslem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s ledvinkami polité šťávou.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Ostatní maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 17. 10. 2016 - 20:23Odpovědět

😍😋😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam