2 kuřecí steaky 2 plátky sušené šunky 2 špalíčky slaniny dlouhé asi 7 cm 7 cm pórku 2 proužky kapie 1 kyselá okurka sůl pepř hořčice na potření steaků olej


Na zelný salát: 200 g hlávkového zelí celý kmín 1/2 kusu menší mrkve 1 čili paprička 2 lžičky balsamica 2 lžičky olivového oleje 1 lžička fruktopuru-popřípadě cukru 2-3 lžíce vody sůl

Kuřecí roládky se zelným salátem

Kuřecí steaky naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme hořčicí, na každý potřený plátek dáme sušenou šunku, půl pórku, proužek kapie, půl okurky a špalíček slaniny. Vše srolujeme a sepneme párátky.

Roládky zprudka ze všech stran orestujeme na oleji a vložíme je do pekáčku. Do hrnku dáme asi 1 lžičku hořčice a 1 až 2 dcl vody, promícháme a nalijeme do pekáčku k roládkám. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, během pečení podléváme výpekem.

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a dáme je uvařit do osolené a okmínované vody zhruba na 7 minut. Pak zelí scedíme a necháme trochu vychladit.

Z balsamica, fruktopuru, olivového oleje, soli a vody umícháme nálev, který nalijeme do zelí, přidáme nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou čili papričku. Salát promícháme a podáváme s roládkami.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Ostatní maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam