Lasagne – 1 balení
1/2 kg mletého masa
1 cibule 5 stroužků česneku
4 papriky
olej sladká paprika
sůl
pepř
sojová omáčka
koření na pizzu
½ lžíce kečupu

Bešamelová omáčka:
10dkg másla
hladká mouka
1/2 l mléka
podravka
pepř
sojová omáčka

Zeleninová směs:
1 cuketa
2 větší cibule
3 rajčata
Čerstvé bylinky
2 lžíce oleje
Sůl, pepř
2 lžíce tatarské omáčky


Lasagne podle Carlose

V hrnci na oleji osmahneme cibulku,přidáme červenou papriku a mleté maso. Po chvíli, když je maso orestované a od sebe oddělené, přidáme nakrájenou papriku a česnek.Ochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou, kořením na pizzu a kečupem.Podlijeme a necháme 1/2 hod. maso změknout a vodu vyvařit. Pokud je směs hodně tekutá, můžeme zahustit hrstí strouhanky.
Bešamelovou omáčku si připravíme z másla a hl.mouky, jíšku zalijeme mlékem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Až omáčka zhoustne, odstavíme ji, dochutíme pepřem, soj.omáčkou a podravkou.
Když máme maso i omáčku hotové, zapékací mísu olejem a skládáme po vrstvách - bešamel - lasagne - bešamel - masová směs – lasagne… takto opakujeme až do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří lasagne, které potřeme zbytkem bešamelu a dáme zapéct do trouby asi na půl hodiny. Podávat můžeme samotné, nebo s dušenou směsí cukety, cibule a rajčat dochucené solí, pepřem a směsí bylinek (bazalka, oregáno, pažitka). Před dokončením přidáme 2 lžíce tatarské omáčky, kterou vmícháme a již nevaříme.

Autor: Kytka (více receptů autora), Těstoviny
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

myšlenka, 5. 10. 2012 - 11:46Odpovědět

Asi je to blbá otázka, ale ty lasagne (já je nikdy nedělala), ty se používají syrové? Ony se prostě udělají při tom zapékání? Snad jsem to pochopila správně. . . Díky 🙂

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam