300g rýže na paellu, 200g čerstvých cherry rajčat, 200g čerstvého lososa, 200g vyloupaných krevet, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500ml vývaru, 1 lžička kurkumy, sůl, olivový olej

Španělská paella de marisco s krevetami a lososem

Cibuli drobně pokrájíme, česnek nasekáme a rajčata rozčtvrtíme. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem, rajčata a rýži. Po chvíli přilijeme vývar, okořeníme kurkumou, zakryjeme a na mírném plameni vaříme 10 minut. Mezitím očistíme lososa a pokrájíme jej na větší kostky. Ty pak společně s krevetama přidáme na pánev k rýžové směsi, opět zakryjeme a dusíme dalších 10 minut. Dochutíme solí, je-li potřeba a ihned podáváme.

Pozn. Místo soli jsem posypala strouhaným parmezánem, který směs skvěle dochutil.

Autor: Kuchař5732 (více receptů autora), Ryby a mořské plody
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Španěl, 21. 10. 2015 - 22:36Odpovědět

Spíš Paella nebo Arroz à la Iveta. Do španělské paelly jde mnoho ingrediencí. Ale taky mnoho NE! Losos a syr NEEEEEEEEEEEEE!!!, česnek (málo!) jenom do valenciánské, která je ze zajíce, kuřete a nebo ne i vepřového. Když v názvu nebude slovo "španělská", tak hřích nebude tak velký. Parmezán ÁNO, de Risotto alla milanese. Losos je tak výrazné chuti (ne zmražený), že jeho použití těžko najdete jako součást jídla, zloženého z více ingrediencí, jako je např. Paella.

Jana 29. 04. 2012 - 23:08Odpovědět

😋 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam