2 prsa z bažanta
2 bažantí stehna
kousky masa z kostry
3 kávové lžičky pepř naložený v oleji
2 stroužky česneku prolisovaného
8 plátků anglické slaniny
koření Divočina
asi 7 cm pórku
3 kuličky jalovec
kousíček tymiánu
asi 50 ml smetany na vaření
1 - 2 kávové lžičky kukuřičný škrob
olej
sůl

Závitky z bažantích prsíček a stehna v jednom hrnci s pórkem

Prsa rozkrajeme na polovinu ale tak, aby jsme na druhé straně je neprořezali a vznikl 1 plátek. Lehce naklepeme z obou dvou stran a z vnitřní strany potřeme prolisovaným česnekem. Mírně posypeme kořením Divočina, poklademe plátky slaniny, dáme trochu naloženého pepře, posypeme drobně nakrájeným pórkem a stočíme do závitku a převážeme nití.
Ze stehen stáhneme kůži a uděláme několik hlubokých zářezů do masa. Zářezy vytřeme česnekem a nacpeme do nich kousek anglické slaniny. Závitky, stehna a odřezky masa osolíme, posypeme lehce kořením Divočina a na rozpáleném oleji opečeme. Dáme do hrnce, na výpeku orestujeme kousek drobně nakrájeného pórku a přidáme k masu. Přidáme jalovec, malou snítečku tymiánu, zbytek pepře, zalejeme vodou a dusíme do měkka. Já jsem dusila v tlakovém hrnci. Maso ze šťávy vytáhneme a ze závitků sundáme niti. Do šťávy přidáme smetanu, uvedeme do varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme a dokořeníme a maso vložíme zpět do omáčky.
Příloha: brambor.

Autor: evahu (více receptů autora), Zvěřina
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 29. 04. 2012 - 23:01Odpovědět

Evi, kdysi jsem taky dělala bažanta. Od kámošky manžel je střílel na šachtě! 😄 . No, popravdě taky nic moc, je to jakoby kyselé maso, takže na víně asi ne. Ale určitě se dá nějak naložit a pak by to bylo ok. Určitě bych ho nevyhodila, kdyby mi ho někdo daroval 🙂

evahu 29. 04. 2012 - 22:50Odpovědět

Jani jó, vnuk jej dostal od kamaráda, on je chová doma...nehorší bylo vymyslet recept, na víně jej nechtěli a tak jsem musela vymyslet něco pikantního...ale abych pravdu řekla, tak kuře je lepší, není takové suché jak ten bažant i když jsem jej dusila.

mneneznas 29. 04. 2012 - 21:14Odpovědět

To je ten bažant od vnuka? 😄 Vy padá dobře 😋 😋

Jana 29. 04. 2012 - 20:55Odpovědět

Tak bažantí prsíčka, jo? 😲 Týý jo.. 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam