Těsto:
4 vejce
200 ml cukr krupice
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml mléka
400 ml polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Puding:
600 ml mléka
2 vanilkové pudingy
60 g másla
2 polévkové lžíce cukr moučka - i více podle chuti
18 g želatiny v prášku - 1 malý balíček

Jahodová poleva:
400 ml rozmixovaných jahod - 350 g
2 - 4 polévkové lžíce cukr moučka - podle toho jak jsou jahody sladké
75 g želatiny práškové - 1 velký balíček - já jsem měla s pomerančovou příchutí

Buchta s jahodami

Vejce s cukry šleháme asi 3 - 5 minut do hustější pěny. Za stálého šlehání přilejeme olej a mléko, nakonec zašleháme mouku s práškem do pečiva. Nalejeme na plech s pečícím papírem, dáme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme do červena. Necháme vychladit.
Na vychladlý piškot nalejeme zchladlý puding a necháme chvíli zatuhnout. Pak zalejeme částečně vychladlou jahodovou púolevou a necháme v chladnu ztuhnou a nakrájíme.

Puding:
400 ml mléka uvedeme do varu a přilejeme 100 ml mléka ve kterém jsme rozmíchali pudingové prášky. Podle chuti přidáme cukr a vaříme až puding zhoustne. Odstavíme z plotny, přidáme máslo, necháme rozpustit a promícháme.
Ve 100 ml mléka rozmícháme želatinu a vaříme podle návodu na sáčku jen k bodu varu - nesmí vařit. Želatinu vmícháme do uvařeného pudingu, promícháme a nalejeme ještě teplý puding na piškot - né horký. Necháme v chladnu trochu ztuhnout.

Jahodová poleva:
Jahody rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme cukr podle chuti. Rozmixovaných jahod by mělo být 400 ml. Vsypeme želatinu, promícháme, dáme na plotnu a za stálého míchání uvedeme k bodu varu - podle návodu na sáčku - želatina nesmí vařit. Odstavíme z plotny, necháme chvíli vychladnout a polévkovou lžíci naléváme na vychladlý puding. Necháme ztuhnout.

Autor: evahu (více receptů autora), Moučníky, dezerty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

evahu 8. 05. 2012 - 9:10Odpovědět

Drahuško, tu velkou jsem koupila před vánocemi v Lidlu a tu malou mi kdysi dovezla holka, že už nic nepeče akde jí koupila už neví a na sáčku je napsané, že jí vyrábí Vitana, ale ta byla bez chuti, takže můžeš dát jakoukoliv jinou...já když dělám někdy želatinu s ovocem nebo do tvarohu, tak dávám i tu co je na aspiky nebo tlačenku - žlutý obal a je tam namalovaná bábovička z hráškem a mají jí v Kaufu, myslím že stojí 4,90 kč..a nedávám 0,5 l vody jak je psané na obalu ale jen 4dcl aby to lepší ztuhlo.

Uška 7. 05. 2012 - 23:57Odpovědět

Tohle se mi opravdu moc líbí 😋 😋 😋 Evi,prosím Tě,kde dostanu koupit ty želatiny,co máš na fotce? 🙂

evahu 7. 05. 2012 - 12:52Odpovědět

Holky to byl můj takový rychloexperiment...příště ale dám víc pudingu a i těch jahod 😃

Ivka 6. 05. 2012 - 22:01Odpovědět

Evi, máš ji jako vysoustruhovanou, je jako od cukráře, taky si ji ukládám 😃 😋

Jana 6. 05. 2012 - 11:16Odpovědět

Evi, máme rádi takové moučníky. Vždycky, když potřebuji něco vhodného najít na ten určitý den nějaké oslavy, tak nenajdu nic 😄 . Musím si to uložit !!😃 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam