1 velký plát masa na roládu
50 g podušené pýchavky obrovské nebo jiné houby
1 vejce
4 plátky anglické slaniny
4 pláty šunkový salám
1 cibule
1/4 - 1/2 staršího rohlíku
špetku chilli
mletý pepř
sůl
sádlo nebo olej
3 kuličky nové koření
6 kuliček pepř celý

Náplň:
zelenina ze všeho trochu - strerilovaný hrášek a kukuřice, paprika čevená, řapíkatý celer, medvědí česnek, pažitka, cibule.

Hovězí roláda se zeleninou a pýchavkou

Náplň:
Do mísy dáme kukuřici, hrášek, papriku, celer a cibuli nakrájenou na malé kousky, nakrájený česnek a pažitku, podušenou pýchavku, přidáme vejce a rohlík nakrájený na malé kostičky, přidáme špetku chilli, podle chuti osolíme, opeprříme, promícháme a necháme chvíli odležet.
Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky anglické, salámu a po celé délce dáme náplň. Boky masa zajistíme kovovými jehlami na závitky a stáhneme kolem dokola nití. Na pánev dáme trochu sádla nebo oleje a roládu ze všech stran opečeme. Dáme do tlakového hrnce i s výpekem, přidáme asi 2 hrnky vody, nové koření, kuličky pepře, cibuli nakrájenou na tenké plátky, hrnec uzavřeme poklicí a dusíme od bodu varu asi 30 minut - záleží jaké máme maso. Z masa odstraníme niti a jehly a maso nakrájíme na porce. Šťávu můžeme zahustit moukou, já jsem nezahušťovala.
Příloha: brambor, rýže, zelenina.

Autor: evahu (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

evahu 13. 05. 2012 - 10:58Odpovědět

Jani, sousedovi už 3 roky po sobě rostou na zahradě, vloni jich měl 34 ks a tak mi nějaké daroval a zeťák na zahradě co si koupil, tak jich měl 6...asi byl na ně příznivý rok, uvidíme jestli letos porostou 🙂

Jana 13. 05. 2012 - 9:54Odpovědět

Pýchavkou, no, kde ji vzít? Je to skvělá houba, kdysi jsem z ní dělala vaječinu, mám dojem, že mi ji děcka donesly normálně ze školního hřiště a musím říct, že neměla chybu. 😋

mneneznas 12. 05. 2012 - 22:00Odpovědět

😋 😋 😄 moc hezké 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam