1/2 kuřete, 1 cibule, 1/2 -1 kelímek 12 % smetany na vaření, hladká mouka na zahuštění, 2 lžíce oleje, 2-3 PL červené paprikové pasty, sůl, 3 stvoly řapíkatého celeru, 3 PL naloženého zeleninového základu, sůl, kuřecí vývar, 2-3 bobkové listy, několik kuliček nového koření a černého pepře, 2 kuličky jalovce

Kuře nadivoko, s paprikovou pastou, řapíkatým celerem a zeleninou

Nejdříve jsem si kuře rozporcujeme,omyjeme, osušíme. Poté je potřeme rozmíchanou směsí ze zeleninového základu a červené paprikové pasty.
Cibulku nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci orestujeme, přidáme kuřecí maso, potřené směsí z paprikové pasty a zeleninového základu. Vše zarestujeme a necháme po dobu 5-8 minut zatáhnout. Přisypeme pokrájené stvoly řapíkatého celeru a všechno shora uvedené koření. Maso zalijeme kuřecím vývarem a vaříme po dobu 20 minut v tlakovém hrnci. Když je kuřecí maso měkké, rozkvedláme v hrnku smetanu s moukou a opatrně vmícháme zpět a ještě chvíli povaříme.
Nakonec odstraníme koření, vyjmeme maso na talíř a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Omáčku dochutíme, maso vložíme zpět/kdo nechce kůži, odstraní ji také/. Podáváme s rýží, kterou jsme připravovali s kořenovou zeleninou. Zdobíme petrželkou.



Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 6. 06. 2012 - 20:57Odpovědět

😋 😋 takové mňamky máme rádi, 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam