1 velký květák
sů,drcený kmín
bylinky
/pažitka, petrželka, libeček/
1 PL sojové omáčky
100 g pokrájené slaniny
+
strouhanka
hladká mouka
2-3 vejce na obalení
1 měkký tvaroh

Smažený květák- dnes jinak- netradičně

Květák omyjeme, rozebereme na větší růžičky a uvaříme na cca 5-8 minut ve slané vodě s kmínem. Poté květák necháme zchladnout.

Mezitim si pokrájíme na malé kousky slaninu.
Vejce rozšleháme s měkkým tvarohem, nasekanými bylinkami, sójovou omáčkou a přidáme k nim i pokrájenou slaninu a trochu soli.

Květák pak obalíme v hladké mouce, ve vaječno-slaninovo-bylinkové směsi a v domácí strouhance. Smažíme na plechu s rozpáleným olejem do krásné zlaté barvy. Podáváme s novým bramborem´a zeleninovým salátem.

Poznámka:
Smažení na plechu s pečíčím papírem, má tu výhodu, že jsou všechny kousky, stejně krásně zlaté usmažené/nepřepálené/ čerstvé a nemusí u smažení stát a i máme čistou kuchyň při jeho přípravě. Podváme s tatarskou omáčkou, nebo s kečupem. Chuť je jiná, voní i masem, je to moc velká dobrota.

Autor: Ivka (více receptů autora), Bezmasá jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Uška 10. 07. 2012 - 16:52Odpovědět

Ivuš já květák nikdy před smažením nepředvařuji(pouze,když ho dělám jako mozeček)On se i tak za těch 20minutek v troubě udělá 🙂 Ale ta Tvá obalovka mě zaujala a moc se mi líbí 😋 😋 😋

Jana 9. 07. 2012 - 22:53Odpovědět

Tak to je bomba, slyším to fakt poprvé. 😃

Ivka 9. 07. 2012 - 20:07Odpovědět

Tvaroh se Jani podle kuchaře Sapíka dává do trojobalu,pak lépe drží strouhanka, dávám to i do řízků k vejci, někdy zase jogurt, je to křehké, psala jsem o tom již někde, ale kde 😄

Jana 7. 07. 2012 - 22:36Odpovědět

Tak to by mne opravdu nenapadlo!! Obalit ve vajíčku s tvarohem? 😲

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam