1 a půl balíčku bílého kysaného zelí
2 mrkve
1 červená řepa
1 větší kuře/naporcované/
sůl, kmín
1 sušená nadrcená chilli paprička
sladká sypká paprika
koření Adžika
1 jarní pokrájená cibulka

Pečené kuře na mrkvovo-řepném a zelném polštářku

Kuře omyjeme, naporcujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme směsí ze sypké červené papriky a Adžiky koření, ke které přidáme i nadrcenou sušenou chilli papričku / nebo chilli čerstvou papričku /.
Zelí smícháme s nastrouhanou mrkvi a s nastrouhanou červenou řepou, přidáme pokrájenou jarní cibulku i s natí, zamícháme a celé bez propláchnutí vlijeme na připravený plech, předem propláchlý vodou.
Okořeněné porce kuřete vložíme na takto připravenou zelnou směs. Pokud máme nové brambory, pak je jen dobře omyjeme, necháme ve slupce a pokrájíme na silnější plátky. Okořeníme je stejně, jako porce kuřete. Plech přikryjeme buď alobalem nebo druhým plechem a necháme péci v rozpálené troubě na 200 stupňů cca hodinu a půl, poté plech odklopíme a necháme ještě chvíli vše zapéci, aby kuře mělo pěknou zlatou a křupavou kůrčičku.

Poznámka
Kdo má rád kuře v kombinaci jiného druhu masa, může si pokrájet kousek uzeného masa/ domácí klobásy/ a dát ho ještě pod porce kuřete před zapečením.


Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 17. 07. 2012 - 21:26Odpovědět

😋 😋 😄

Jana 12. 07. 2012 - 16:43Odpovědět

Já o tom vůbec nepochybuji, Ivo. Od pohledu super žraso!! 😄

Ivka 11. 07. 2012 - 18:08Odpovědět

Jani, jak jsi mi psala, že až se musíš zamyslet, tak je to opravdu velká pochoutka s tím řepným a mrkvovým zelím, manžel mi tady napovídá, ať Ti písnu, že je to moc dobré, že ani netušil, jak a a to, co mi zůstalo/zelí/ jsem dala i s masem do závinu z listového těsta, pak to sem dám, takže máš nejen 4 porce, ale ještě celý výborný závin se zelím 😄 😄

Jana 11. 07. 2012 - 11:52Odpovědět

Hmmmmm 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam