500-600 g krůtích prsíček(může být jiné), 1 větší červená paprika, 3 větší mrkve, 2 petržele, půlka většího celeru, 1 a půl lžíce sójové omáčky, 3-4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 PL paprikové pomazánky Saba, 1 a půl bílého jogurtu nebo 1 zakysaná smetana, olivový olej, vývar ze skeletu, 4 jarní cibulky i s natí, nové koření, jalovec, pepř a sůl

2 PL nálevu ze sterilované sladkokyselé zeleniny - kvůli chuti a místo octa

Marinované krůtí kousky s barevnou zeleninou a zázvorem

Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky - zeleniny a nalijeme na masové kousky. Přidáme nastrouhaný zázvor, který řádně vetřeme do kousků masa, dál přidáme pokrájené cibulky, všechnu zeleninu, pokrájenou na kousky, koření a vše dobře promícháme. Necháme asi 2 hodiny v chladu stát.

Po této době pak ve větší nádobě krůtí marinované maso se zeleninou zpudka orestujeme na oleji a maso pak necháme hezky zatáhnout, zalijeme vše vývarem ze skeletu a necháme dusit. Když je maso měkké, vyjmeme ho z nádoby a dáme si ho stranou. Vyjmeme také i všechno koření a omáčku pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Nalijeme zpět odo nádoby .V malém hrnku rozmícháme teplou omáčku se zakysanou smetanou nebo s jogurtem a vlijeme k rozmixované omáčce v nádobě. Dochutíme solí, pepřem a necháme vše ještě tak 5 minut přejít varem. Vložíme zpět kousky masa a podáváme ze špeclemi, které jsou velmi chutné nebo s rýží, podle každého.



Mouku nedáváme žádnou, pokud je zeleniny dostatek, mouky není potřeba, stačí jen vmichat zakysanou smetanu nebo jogurty. Do druhého dne omáčka ještě zhoustne, Pokrm je zdravější bez mouky a i tak je velmi chutný.


Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež, Krůta
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 18. 08. 2012 - 20:43Odpovědět

Díky Jani 😋

mneneznas 18. 08. 2012 - 20:33Odpovědět

😋 samé dobroty a hezké foto, super Ivko 😋 😋 😄

BILKOVAI 15. 08. 2012 - 22:21Odpovědět

To musí být dobré. Ingredience mluví za vše 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam