400 g mletého krůtího masa / nebo jiného masa /
100 g nastrouhaného sýra /eidam, čedar apod/.
3 Pl strouhanky
1 vejce
1 cibule
0,5 dcl bílého vína
mleté nové koření
sůl



na dip:
75 g rybízové marmelády
75 g divokých brusinek
1 dcl červeného vína
1 malá jarní cibulka s natí
1 PL olivového oleje
špetka mletého zázvoru
špetka mletého chilli
pepř, sůl, majoránka

Masové válečky s rybízovo-brusinkovým dipem

Nejdříve si připravíme rybízovo-brusinkový dip. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme po špetce zázvoru a chilli. Poté vmícháme rybízovou marmeládu a divoké brusinky. Vše promícháme dohladka a necháme vychladit.
Mleté maso ochutíme novým kořením, přidáme oloupanou a pokrájenou cibuli, nastrouhaný sýr, vejce a bílé víno, osolíme, zahustíme strouhankou / solamylem /, promícháme a směs necháme na cca 20minut odležet.
Z připravené masové směsi oddělujeme masové kousky, ze kterých namočenýma rukama vytvarujeme válečky. Vložíme je na připravený plech s rozehřátým olejem a zvolna je pečeme na 160-180 stupnů dozlatova. Hotové válečky rozdělíme na talíře, doplníme miskou s chlazeným dipem, který ještě hezky promícháme, aneb dipem přelijeme masové válečky přímo na talíři.

Poznámka
Podáváme s hranolky nebo s bramborovým salátem s koprem. Asi tento dip použiji u pečeného králíka nebo nějaké dobré divočiny.

Autor: Ivka (více receptů autora), Masová jídla, Mleté maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka, 16. 09. 2012 - 22:35Odpovědět

Jani, štíhlá nejsem, vážím 63 kg a měřím 165 cm, cejchu jen mám, jinak o.k, ale teď piji hodně domácí šťávy z mrkve,řepy, cerelu, brokolice a citronu, to mne dost pomáhá držet váhu, jídla sní ale z 99 % manžel a ten váží jen 70 kg, kam to do něj jde, nevím? Je jak nudle, asi dobrý metabolismus, taky nechápu 😋 😄

Jana 15. 09. 2012 - 16:44Odpovědět

Ivo, ty jsi přebornice ve vaření! jen nechápu, že jsi tak štíhlá!! 😄 😄 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam