300-500g vepřové kýty vhodné na roládu, 1 balení mraženého listového špenátu, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, 4 širší plátky anglické slaniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř podle chuti, kmín, 2 žíce sádla, nebo oleje.

Vepřová roláda se špenátem

Kýtu nakrojíme tak, abychom vytvořili plát vhodný na roládu. Plát naklepeme přez fólii a z obou stran posolíme, popepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí a poklademe anglickou slaninou. Na pánvi v trošince oleje orestujeme půl cibule nakrájené nadrobno, přidáme na plátky nakrájený česnek a špenát. Podusíme do rozmrznutí špenátu, osolíme, opepříme a odstavíme. Touto směsí potřeme připravený plát masa a stočíme do rolády. Svážeme potravinářským motouzem, popřípadě sepneme jehlami na ražničí. Roládu posypeme kmínem.
Do pekáče nakrájíme druhou polovinu cibule na měsíčky a přidáme lžíci sádla, nebo oleje. Trobu dobře vyhřejeme a vložíme do ní pekáč s roládou a prudce z obou stran opečeme-cca 4 minuty z každé strany. Pak podlijeme malým množstvím vody, přikryjeme a pečeme cca 20 min. Pak víko odstraníme a ještě pečeme na barvu cca 10 min. Pokud máme, dobré je zapnout horký vzduch, nebo gril. Podáváme s libovolnou přílohou, bramborem, popřípadě se zeleninou, bramborovým salátem a podobně.


Poznámka:
Můj experiment. V Egyptě sice nebylo vepřové maso vůbec, ale se špenátem jsme se setkávali každý den na všechny možné způsoby. Tak jsem ho poslední dobou zařadila do jídelníčku-hlavně listový čerstvý, akorát já si s ním plním drůbeží maso.

Autor: Jana (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

evahu 22. 11. 2012 - 8:06Odpovědět

Krásná roládka 😋 😋

Jana 20. 11. 2012 - 22:50Odpovědět

🙂 díky, někdo to fakt ocení, hlavně já, když někdy nevím, jak na to 🙂

Ivka 20. 11. 2012 - 20:59Odpovědět

Také jsi jedna z mála, co dává fotopostup, jak by se mělo alespoň trochu něco ukázat, a tak jsem ráda, že jsi jedna z poctivých kuchařek 😋 😄

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam