1600 g kuře
lžíce francouzské hořčice Amora
koření "drůbež" Nová inspirace ( Kotániy )
200 g baby špenátu
150 g dušené šunky
sklenička Pronto per pasta
100 g másla
kuřecí gelový bujon
trochu vody

Kuřecí roláda s náplní Pronto per pasta

Kuře omyjeme, osušíme a vykostíme. Ti nešikovnější, ale mazanější, požádají o tuto činnost např. manžela ( manželku, přítele.. prostě toho, koho mají po ruce ) Vykoštěné kuře otočíme kůží nahoru a posypeme kořením.
Připravíme si potravinářskou folii a kuře na ni položíme kůží dolů tak, abychom měli "biskupa" blíž k sobě.
Plát si upravíme tím způsobem, že prsa seřízneme a masem z nich vyplníme případné mezery či prohlubně tak, aby byl plát rovnoměrně a přibližně stejný. Chápete, ne?
Takto upravený plát posypeme kořením, potřeme hořčicí. Špenát dáme do sítka, prolijeme vařící vodou z konvice, následně prudce zchladíme ledovou vodou a přebytečnou tekutinu vymačkáme dlaní.
Špenátové listy rozložíme na plát masa, trochu utlačíme. Na špenát dáme plátky šunky. Pronto per pasta dáme do cedníku, ale olej ponecháme na další použití.
Obsah skleničky rozetřeme na šunku. A začneme balit. Ne chlapy, to maso! Pomáháme si folií. Část folie se tím pádem dostane i dovnitř, ale nezoufejte, to spravíme. Konce folie pevně stočíme nebo svážeme provázkem. Uložíme na noc do lednice.
Následující den přemístíme roládu na vhodnou podložku a dáme na cca 2 hodiny do mrazáku. Poté roládu vytáhneme a od kraje ji postupně a opatrně zbavujeme folie.
Potravinovým motouzem roládu zadrezírujeme, nebo-li ji svážeme. Můžeme ještě posypat kořením.
Do pekáče dáme máslo, olej z pasty, trošku vody a dáme péci do trouby, rozehřáté na 2OO st ( dolní + spodní ohřev ) Přikryté pečeme hodinu. Pak dopékáme cca půl hodiny bez pokličky, poléváme výpekem, do kterého jsme právě při odklopení dali gelový bujon. Vhodnou přílohou je rýže, ale klidně i brambory.

Autor: rebečka (více receptů autora), Drůbež
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Votava , 18. 04. 2019 - 15:19Odpovědět

Ledové maso rovnou do trouby??!!! 😲

mneneznas 9. 01. 2013 - 22:02Odpovědět

😲 😲 nádhera 😋 😋 😄

Jana 8. 01. 2013 - 23:14Odpovědět

No, co říct?? Kam se ostatní hrabeme s fotkama?? Krásné a o tom, že chutnalo, vůbec nepochybuji!! 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam