14-16 plátků sýra

180 g domácí nebo vaničkové lučiny

bylinky

140 g nastrouhané nivy nebo gorgonzoly (můžou být i sardelky pro změnu/

sůl, pepř,

nakladána červená kapie a cherry rajčátka

uzený strouhaný sýr na posypání a

+ uzenina na ozdobu + veka



Sýrová roláda s náplní z domácí lučiny, cherry rajčátek, bylinek a nivy



Nejdříve s i připravíme nápň. Lučinu smícháme s nastrouhanou nivou a bylinkami. Přidáme na kousky pokrájené oloupaná cherry rajčátka, nakládanou kapii, osolíme a opepříme.

Plátky sýra vložíme na plech, vymytý studneou vodou nebo na plech s vloženým pečícím papírem. Plátky sýra dáváme přes sebe, tak, aby se plátky překrývaly. Troubu si předehřejeme, pak ji vypneme a plech s plátky sýra vložíme do vyplé trouby, dokud se plátky sýra nespojí. Poté vyndáme plech se změklými plátky. Potřeme lučinovo-nivovou náplní, posypeme pokrájenými bylinkami a rajčátky. Pomocí pečícího papíru zabalíme vše do tvaru roládky. Opatrně odstraníme pečící papír. Dáme do chladu a posypeme strouhaným sýrem /uzeným sýrem nebo eidamem/. Podáváme vychlazené na plátku veky, potřenou máslem nebo lučinou. Zdobíme uzeninou nebo zeleninkou a podáváme při posezení. Můžeme místo nivy zašlehat k lučině i sardelky nebo sardelovou pastu, plátky lososa, nebo můžeme přidat kapary apod.

Autor: Ivka (více receptů autora), Studená kuchyně
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 20. 01. 2013 - 10:37Odpovědět

Dělám ji ráda, když má někdo přijít, uděláte si ji předem, můžete pak dát na veku, nebo jen na talířek, pak zdobit podle sebe, náplně jsou také různé, někdy je fakt dobrá náplň ze sardelek nebo ztuňáka nebo z uzeného lososa+ lučina domácí nebo kupovaná, nebo pomazánkové máslo,atd.

mneneznas 13. 01. 2013 - 17:47Odpovědět

Taky jsem ji nedělala, ale jak vidím mám co napravovat 😄 😋 😋

Jana 13. 01. 2013 - 17:37Odpovědět

Já jsem sýrovou roládu ještě nezkoušela, ale měla bych to napravit! 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam