2 cm široký plátek másla
1 pl oleje
1 velká cibule
500 g očištěné směsky václavek,čirůvek a holubinek/vše bez nožek
1 kl drceného kmínu
2 středně velké brambory
1 větší mrkev
2 cm široký plátek celeru
2 pl mezi dlaněma rozemnuté majoránky
sůl,mletý pepř
na zásmažku
2 cm široký plátek másla
2 zarovnané pl hladké mouky

Bramboračka"všehochuťka"

Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na větší kousky, malé hlavičky můžeme nechat vcelku.
Ve větším hrnci na rozehřátém másle s olejem orestujeme cibuli, přidáme hříbky, drcený kmím a chvilku osmahneme. Přidáme 1 a půl litru vařící vody, zbývající zeleninu, sůl a na slabém plameni pod pokličkou vaříme 10minut.
Mezitím si v kastrůlku na rozehřátém másle společně s moukou umícháme do zlaté barvy zásmažku, kterou přidáme do vařící se polévky a ještě cca 15minut za občasného zamíchání ode dna necháme provářet.
V závěru přidáme majoránku, dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Vždy jsme nakládali směsku z václavek, čirůvek a holubinek do sladkokyselého nálevu. Na takové malé množství se mi nálev nechtěl dělat,tak jsem udělala bramboračku,která nám v tomto provedení moc chutnala. Hříbky nebyly“rozblemcané“ a rozvařené,jako ty klasické.Navíc jsem přidala 10 na polovinu překrájených nožek žampionů, hlavičky jsem upotřebila do jiného jídla.

Autor: Uška (více receptů autora), Polévky
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Uška 13. 01. 2013 - 18:03Odpovědět

Janičky,díky za komentíčky a všem i za hodnocení 😃 Hříbků bylo alespoň u nás velice málo,tak aspoň se ta bramborajda ovoněla touto směskou 😄 😋

Jana 13. 01. 2013 - 17:36Odpovědět

No bodejť, že jsou nejlepší!! Klidně stačí polévka a člověk má dost🙂

mneneznas 13. 01. 2013 - 17:16Odpovědět

😄 Drahuško, takové jsou nejlepší, jen škoda, že nám letos rostlo jen velmi málo hřibů. Mám trochu v mrazáku, tak díky za tip 😄 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam