2 lilky, 3 rajčata, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 200g kulatých tvarůžek-stačí i méně, několik lístků zelené petrželky, 3 vajíčka, sůl, pepř podle chuti, olivový olej podle potřeby.

Lilek zapečený s tvarůžky

Lilky překrojíme a pomocí lžíce vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rajčata, cibuli a česnek taky nakrájíme na menší kousky.
Nejdříve si vydlabané poloviny lilků mírně osolíme a dáme předpéct-nejlépe na pečící papír do trouby. Stačí na tu dobu, po kterou připravíme náplň.
Do pánve dáme rozehřát olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek. Poté přidáme dužinu z lilků a rajčata. Osolíme, opepříme va vše chvíli dusíme-cca 5 minut. Pak vmícháme na kostičky nakrájené tvarůžky, necháme je roztéct a odstavíme pánev ze zdroje tepla. Přimícháme vajíčka a nadrobno nasekanou petrželku. Vyndáme předpečený lilek z trouby, naplníme jej směsí a pečeme ještě asi 30 minut na 220 stupňů.

Poznámka:

Recept má v novém vydání Pošli recept paní Lucie Valinová. Já jsem si jej upravila podle sebe. Zatímco ona použila uzené tofu, já tvarůžky a taky bazalku jsem vyměnila za petrželku. Taky jsem dělala jen lilek pro sebe z jedné poloviny a podle toho upravila ingredience.
Milovníci lilků si určitě pochutnají!:-)

Autor: Jana (více receptů autora), Zeleninová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivka 3. 07. 2013 - 19:17Odpovědět

Vyzkouším, vypadá to báječně 😄 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam