4 lilky, olivový olej, sůl, 300 g mletého kuřecího masa, 6 rajčátek, 2 chilli papričky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g čedaru a strouhaný sýr Galbani Grangusto, bazalka, oregano, sůl, pepř

Lillky, zapečené s ostrou kuřeci směsí a sýry

1/ Nejdříve omyjeme lilky. Omyté a osušené lilky nakrojíme zářezy tak 1 cm od sebe a osolené necháme chvíli vypotit. Potřeme olivovým olejem a dáme péci do rozehřáté trouby do zlatohnědé barvy. Necháme vychladnout.

2/ Cibuli i česnek oloupeme, obojí nakrájíme - cibuli na drobné kostičky, česnek na plátky. Rajčátka spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme cibuli s plátky česneku a necháme zesklovatět. Přidáme mleté kuřecí maso a pěkně restujeme, dokud maso nepustí šťávu. Necháme vydusit. Nakonec přidáme pokrájené chilli papričky, rajčátka a zamícháme.

3/ Zchladlé lilky vydlabeme a upečenou náplň z lilků přidáme k ostré masové směsí a vše ještě jednou dobře promícháme. Kořeníme pepřem, solí, bazalkou a oreganem.
Polovinou této pikantní ostré masové směsi plníme vydlabané půlky lilky, které napovrchu poklademe plátky čedaru a posypeme směsí strouhaných sýrů. Pečeme v troubě do roztavení a zapečení sýrů. Podáváme s barevnou zeleninou a pečivem.

Druhou polovinu ostré masové směsi podáváme s těstovinami.

Foto s těstovinami přidávám.

Autor: Ivka (více receptů autora), Ostatní
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 20. 07. 2013 - 23:44Odpovědět

Hmm, parádička!! Lilek je super. Doufám Ivo, že tě nezklamal 🙂

Ivka 20. 07. 2013 - 10:45Odpovědět

😄 😄 díky Jani 😋

mneneznas 19. 07. 2013 - 22:47Odpovědět

😋 😋 lilková dobrota, tu si ukládám 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam