6 plátků vepřové plece nebo krkovice
koření Adžika
300 ml kefíru
6 lžic hladké mouky
olej na smažení
3 lžíce ústřicové omáčky,nebo worcestrové omáčky
sůl na dochucení
v oleji osmažené cibulové kroužky na ozdobu

Vepřový plátek“Adžika“v kefírové marinádě

Plátky masa naklepeme, po okrajích nařízneme a po obou stranách hustě vetřeme koření Adžika. V uzavíratelné nádobě proložíme kefírem a necháme nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.
Poté plátky masa osušíme papírovou utěrkou a z obou stran obalíme v hladké mouce.
Klademe na pánev do rozehřátého oleje a prudce z jedné strany 3minuty smažíme. Plátky otočíme a pozvolna smažíme 7minut. Pak pokropíme ústřicovou omáčkou, plátky otočíme a ještě 5minut smažíme doměkka. Po usmažení dle potřeby osolíme.
Mezitím si oloupeme menší cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje, nejlépe v nějakém menším, hlubším kastrůlku do zlatavé barvy. Po osmažení vyndáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
K plátkům s cibulovými kroužky se nejlépe hodí šťouchané brambory, ale můžeme podávat jen s pečivem a zeleninovým salátem.

Pokud jsme doma pouze 2strávníci, můžeme 2plátky masa nechat naložené ještě 1den. Pak je z marinády papírovou utěrkou osušíme, obalíme v klasickém trojobalu a na rozehřátém tuku pozvolna osmažíme do zlatavé barvy.

Jakékoli maso naložené v kefíru hezky zkřehne a tepelná úprava může být opravdu"minutkovou"záležitostí.My jsme si za velice krátkou chvíli moc pochutnali.

Autor: Uška (více receptů autora), Masová jídla, Vepřové maso
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Petra 10. 10. 2013 - 21:20Odpovědět

Ja pouzivam rada na marinady jogurt, asi to bude podobne, ale kefir je tekutejsi a nevytvori takovou tu vrstvicku, coz se nekdy hodi :) skvelej recept, urcite vyzkousim :)

Jana 10. 10. 2013 - 17:52Odpovědět

Paráda!! 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam