1 lilek, 1 stonek zelené cibulky, 1 stonek řapíkatého celeru, 1/2 hrnku cizrny, 4-5 plátků sušené šunky, 4-5 kousků sušených rajčat v oleji, sůl, pepř, špetku koriandru, 1-2 kusy vejce, olivový olej.

Lilek s cizrnou

Nejdříve uvaříme předem namočenou cizrnu doměkka. Scedíme ji a dáme bokem. Lilek omyjeme, napříč přepůlíme a do dužiny nakrájíme mřížky. Osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Pak sůl otřeme papírovou útěrkou, lilky pokapeme olivovým olejem a pečeme na pečícím papíře dohněda. Vyjmeme lilek z trouby a necháme částečně vychladit. Pak upečenou dřeň vydlabeme opatrně lžící a dáme bokem.
Na olivovém oleji orestujeme cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme uvařenou a okapanou cizrnu a stále mícháme. Pak přidáme nakrájený řapík, sušená rajčata, sušenou šunku nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme koriandr, podlijeme malinkým množstvím vody a chvíli dusíme pod poklicí. Když se voda vyvaří, přidáme vajíčka a necháme srazit. Směsí naplníme půlky lilků a ve vyhřáté troubě pečeme cca 10-15 minut.


Poznámka:

Můj experiment. Moc jsem si pochutnala. :-) Určitě by se cizrna dala i pomixovat, mi se to ale líbilo tak, jak to je :-)

Autor: Jana (více receptů autora), Zeleninová jídla
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 18. 11. 2013 - 22:58Odpovědět

A bylo to fakt doce dobré!! 🙂

mneneznas 18. 11. 2013 - 20:11Odpovědět

Jani, vypadá to moc hezky 😄 experiment se povedl 😄 😄 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam