1 hrnek ovesných vloček, 1/2 hrnku pohankové mouky, 1/2 hrnku celozrnné mouky, 1/2 hrnku hnědého cukru, 1/2 hrnku mletých mandlí, 1/2 hrnku různých semínek (dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná) nebo oříšků, 130g margarinu, 3 lžíce agáve sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 1/2 lžičky jedlé sody, skořice a vanilka dle chuti

Ovesné sušenky

V míse smícháme vločky, obě mouky, cukr, mleté mandle a semínka či ořísky a skořici s vanilkou. Do malého hrnce dáme margarin se sirupem a zahřejeme, aby se margarin rozpustil. Mezitím rozmícháme jedlou sodu s horkou vodou a tuto směs vlijeme do rozpuštěného margarinu se sirupem. Margarinovou směs vmícháme do sypké směsi a vypracujeme nelepivé těsto, které se nedrolí. Plech vyložíme pečícím papírem a směs tvarujeme do malých kuliček, které skládáme ve větším rozestupu na připravený plech. Navlhčenou lžičkou kuličky zploštíme a pečeme v horkovzdušné troubě vyhřáté na 150 stupnů cca 15-20 minut. Po upečení okamžitě sundáme z plechu a necháme vychladit na mřížce.

Pozn. Semínka i oříšky se dají různě kombinovat nebo nahradit sušeným ovocem. Vmíchat můžeme i kousky čoklády nebo kousky kakaových bobů.

Autor: Kuchař5732 (více receptů autora), Moučníky, dezerty
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 13. 12. 2013 - 23:05Odpovědět

😋 😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam