Asi 1/5 hrnku tarhoně, 1 stvol zelené cibulky, 3-5 kousků sušených rajčat, 50g sušené šunky, 1/2 kusu Romaduru, koření Nasi-(velmi chutná směs kořeníkari, česnek, chilli, předsmažená cibule, zázvor), půl lilku, olivový olej, podle potřeby sůl.

Tarhoňa s Romadurem a lilkem

Nejdříve připravíme lilek. Přepůlíme jej, nakrájíme do něj mřížky, osolíme a necháme vypotit cca 20 min. Pak lilek otřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme jej péct do trouby dohněda. Když je lilek upečený, vyjmeme jej z trouby a necháme jej vychladit.
Pak uvaříme v osolené vodě tarhoňu.
Mezitím na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata naložená v oleji a na nudličky nakrájenou sušenou šunku. Do pánve přidáme uvařenou tarhoňu a stále směs na mírném ohni promícháváme. Upečený lilek vydlabeme a dřeň přidáme do pánve. Posypeme asi půl lžičkou koření Nasi, promícháme, aby se celá směs spojila i s kořením a nakonec přidáme na kostičky nakrájený Romadur. Naposledy promícháme a odstavíme. Solit již nemusíme, koření i Romadur jsou poměrně slané.

Autor: Jana (více receptů autora), Těstoviny
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 27. 12. 2013 - 14:15Odpovědět

Receptík, který se teď po svátcích přímo nabízí 😄 😄 😋 😋 fotka je super 😃

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam