300-400 dančí plece, 50g uzené slaniny, 2 plátky anglické, nebo královské slaniny, 20g uzeného bůčku, 3 stroužky česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, řervený, nebo barevný pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 1 větší cibule.

Dančí roládka

Dančí plec důkladně odblaníme, rozkrojíme a přes fólii naklepeme dotenka. Osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí. Na upravený a potřený plát položíme plátky anglické, nebo královské slaniny a přidáme špalíček uzeného bůčku. Roládu srolujeme a buď ovážeme potravinářským motouzem, nebo sepneme špejlemi.
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a když pustí tuk, přidáme nasekanou cubuli. Základ restujeme dohněda. Pak na cibuli a slaninu dáme ze všech stran orestovat roládu, zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a dusíme doměkka. (můžeme použít tlakový hrnec, stačí pak dusit cca 25-30 min). Když je roláda měkká, vyjmeme ji, šťávu zaprášíme hladkou moukou a provaříme.
Nejlepší přílohou je rýže, kterou také můžeme netradične osmahnout na uzené slanině, zalít vodou, osolit a dát péct do trouby.

Autor: Jana (více receptů autora), Zvěřina
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 27. 12. 2013 - 15:08Odpovědět

Jani, bylo to skvělé. Vlastně bych fakr nepoznala, že je to jiné maso a vůně uzeného..paráda 🙂

mneneznas 27. 12. 2013 - 14:08Odpovědět

Koukám, že jsi měla zvěřinové hody 😄 😋 😋 s tou slaninkou byla roláda šťavnatá, že? Jani, paráda.

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam