600 g kuřecíh prsíček
150 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1 PL koření : Tandori masala
olivový olej
baby špenát 6-8 lístků
1/2 pórku, 2 stonky řapíkatého celeru
100 g zmraženého nebo naloženého okapaného hrášku
1chilli paprička
1 menší cibule
sůl, pepř ( sojová omáčka nebo worcester)

Marinovaná kuřecí prsíčka v koření Tandori masala s ostrou restovanou zeleninou

Prsíčka kuchyňsky upravíme, nakrájíme na plátky, osušíme a opepříme. / můžeme je i malinko přes folii naklepat/. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. V misce smícháme jogurt, koření - Tandori masala, dáme polovinu nakrájeného česneku, nasekané bylinky a osolíme. Do této pikantní kořenéné jogurtové směsi vložíme marinovat kuřecí prsíčka na cca 2 hodiny.

Mezitím si spaříme omytý baby špenát. Omyjeme a oloupeme stonky řapíkatého celeru a pokrájíme na kolečka omytý pórek. Chilli papričku pokrájíme na kolečka, cibuli pokrájíme na malé kousky a připravíme si mražený hrášek ( nebo čerstvý ) dobré jsou i kousky paprik.

Kuřecí prsíčka vyndáme z marinády, lehce necháme okapat, abychom neměli moc silnou vrstvu marinády a vložíme orestovat na pánev s rozpáleným olejem. Po obou stranách zvolna opečeme. Orestovaná prsíčka přendáme na plech nebo pekáček a vložíme do předehřáté trouby a na 180 stupňů - pečeme cca 10 minut.

Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme zbylý česnek, cibulku, pokrájený pórek a řapíkatý celer. Když zelenina pustí šťávu, přidáme pokrájenou chilli papričku ( nebo ji nadrtíme sušenou), nasekaný a spařený baby špenát a vše ještě opékáme asi 3 minuty. Můžeme malinko zakápnout sojovou omáčkou nebo worcestrem - ale není nutné. Jinak můžeme zakápnout i malinko vodou a nechat tekutinu vydusit. Nakonec přidáme prohřát hrášek, zamícháme a odstavíme.

Hotová prsíčka z trouby poklademe na talíř a obložíme ostrou zeleninovou směsí. Podáváme s hranolkami nebo s bramborem nebo jen samotné.

Autor: Ivka (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam