8 housek (hvězdiček)
100 nastrouhaného sýra ( ementál, eidam apod.)
6 vajec ( podle počtu osob)
sůl, pepř
3 PL smetany 12% nebo zakysanou smetanu
+ bylinky - pažitka, petrželka nebo jiné bylinky

Hvězdičky- zapečené a plněné sýrem nebo i slaninou / rychlá a sytá večeře nebo svačina/

Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek ( když děláme více housek nebo do strouhanky nebo na zahuštění).
Vydlabané housky položíme na plech ( můžeme použít pečící papír nebo dále na plech jen tak) a na 160 stupňů mírně zapečeme na dobu cca 5 minut. Mistička nám tak zpevní. Dobré je použít housky z minulého dne, aby se dobře krájely.
Vyjmeme teplé housky z trouby. Do každé housky nasypeme strouhaný sýr, zakápneme smetanou a vlijeme vždy po jednom vejci. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvými omytými a a nasekanými bylinkami . Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a pečeme na 160 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Nenecháme ale déle, aby pečivo bylo křehoučké a nebylo tvrdé. Dál pak podáváme ozdobené strouhaným sýrem, bylinkami apod.

Poznámka : manželovi jsem tam nasekala trochu slaninky k sýru, dál jsem dala vejce a vše stejně, ale sobě jsem dala jen vejce a sýr. Můžeme různě kombinovat.

Autor: Ivka (více receptů autora), Ostatní
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

mneneznas 16. 04. 2014 - 21:52Odpovědět

😋 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam