1 balíček libovolné mražené zeleniny, 400 g vepřového pečeného nebo dušeného masa, 150g žampionů, 1 pórek nebo jarní cibulka, cibule, olej ,500 g rýže, máslo, syreček nebo jiný sýr na ozdobu na nastrouhání, koření gyros

Rizoto se zeleninou, libovým masem , žampiony a sýrem


Na hlubokou pánev dáme olej a na zahřátý olej přidáme cibulku pokrájenou na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět a přidáme nakrájené kousky masa. Maso necháme pár minutek osmahnout a přidáme pokrájené žampiony nebo hříbky /máme-li doma zamražené, v létě čerstvé/. Chvíli necháme maso se žampiony na pánvi restovat, po 3 - 5 minutách přidáme pokrájený pórek nebo jarní cibulku a nakonec přidáme mraženou zeleninu. Zamícháme, osolíme a přidáme máslo, které necháme pěkně rozpustit, pak jej zasypeme oblíbeným kořením, dala jsem gyros koření a vznikne nám tak pěkná šťávička.

Mezitím co se nám směs prohřívá na pánvi, uvaříme rýži podle návodu. Do nádoby s uvařenou rýží přisypeme orestovanou zeleninou s masem a žampiony a dobře promícháme. Při podávání můžeme rizoto posypat nastrouhaným sýrem. ( zvolila jsem syreček) bylo to moc dobré, jinak přidáme sýr podle sebe - eidam nebo ementál.


Autor: Ivka (více receptů autora), Ostatní
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Ivana Černá, 16. 02. 2018 - 19:07Odpovědět

Děkuji,to mne těší 🙂

adam, 14. 02. 2018 - 11:29Odpovědět

jeto výborne doporučuju všem.

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam