2 menší pstruhy

4 rajčátka

2 cukety

2 citrony

2 limetky

150 ml bílého vína voda

hrubá sůl, pepř

čerstvý tymián a hladkolistá petrželka jarní cibulka

1 a půl lžíce másla

alobal

kmín celý



Bylinkový pstruh

Bylinky /tymián, petrželka, jarní cibilka/ necháme vcelku, citrony a rajčata nakrájíme na plátky, limetky na osminky. Rukolu omyjeme. Rybkám naplníme máslem potřená bříška vždy se svazečkem bylinek, plátky rajčátek a cuket, prosolíme a přidáme pár kousků rukoly, kousky limetky a citronů. Na plech naskládáme pstruhy bříškem dolů, obložíme zbylými kousky rajčátek a cuket. Na pstruhy přidáme plátky másla, kmín, posolíme hrubou solí a zalijeme trochou vody smíchanou s bílým vínem.
Vložíme do rozehřáté trouby pod gril a zakryjeme na pár minut alobalem. Dál pak grilujeme bez alobalu a přeléváme výpekem, jen aby tam bylo stále trochu sosu a rybky po cleou dobu poléváme sosíkem.
Rybky jsou hotové tehdy, když můžeme povytáhnout hřbetní ploutev,´maso ze pstruhů je velmi křehké a šťavnaté. Když vyndáme pstruhy z trouby, kůži pstruhů ještě jednou lehce potřeme kouskem másla a přelijeme šťávou. Dál dosolíme a dopepříme až na talíři. Podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem nebo s hranolkami a salátem.

Autor: Ivka (více receptů autora), Ryby a mořské plody
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 26. 06. 2014 - 11:07Odpovědět

Já miluji pstruha!!! 😋

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam