2 kuřecí stehna, pepř, sůl, 1 lžička kari koření, 2-3 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce oleje-může být i máslo, 1 větší cibule, 1/2 l kuřecího vývaru, snítka rozmarýnu, 1/2 cukety, 1 menší mrkev, 1 dcl smetany na vaření.

Na knedlíky:
150g cukety, 150 syrové mrkve, 2 vajíčka, sůl, pepř, kousíček másla na vymazání misek.

Kuřecí s dijonskou hořčicí a zeleninovým knedlíkem

Stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran zprudka orestujeme. Maso vyjmeme z hrnce a do hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli ji restujeme, přidáme zpět maso, podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a uchováme je v teple. Do základu najemno nastrouháme cuketu a mrkev, dijonskou hořčici a ještě chvíli dusíme. Pak omáčku propasírujeme, nebo můžeme také ponechat tak a rozmixovat. Přidáme smetanu a už jen chvilinku provaříme.

Knedlíky:
Mrkev i cuketu nastrouháme najemno. Osolíme, opepříme, přidáme 2 žloutky a sníh ze dvou bílků. Promícháme a dáme do vymazaných zapékacích mističek, měla jsem 3 misky. Dáme do mikrovlnné trouby a vlníme 7 minut. Necháme je chvilinku stát, pokud nejdou hned z misky ven, obtočíme kolem nožem, pak jdou hezky. Nakrájíme nití.

Autor: Jana (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Jana 6. 11. 2014 - 23:16Odpovědět

No a nebylo to vůbec špatné 🙂

mneneznas 6. 11. 2014 - 20:04Odpovědět

Tý jo, ty knedle se mi líbí Jani 😍 a omáčka taky 😋 😋

jarda Kadic 6. 11. 2014 - 8:48Odpovědět

😍 😍 😍

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam