200 g Gazdovské slaniny
400 g cibule (3 větší kusy)
4 stroužky česneku
4 kuřecí čtvrtky
vývar nebo voda
silnější plátek másla
mletý pepř
sůl

Kuřecí pečené na slanině a cibulích

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme ji do menšího kastrůlku vyškvařit. 2 lžíce vyškvařené slaniny odložíme stranou na později a zbytek s částí tuku dáme do pekáče.
Přidáme drobně nakrájené cibule a česnek a položíme solí a pepřem okořeněné maso. Podlijeme vývarem a vložíme nepřikryté do trouby rozehřáté na 180°C.
Pečeme do změknutí masa a poctivě každých 10 minut přeléváme výpekem. Podle potřeby podlijeme vývarem.
Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Všechnu šťávu z pekáčku přelijeme do menšího kastrůlku a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo, odloženou vyškvařenou slaninu, dle potřeby sůl a prohřejeme. Podle hustoty můžeme rozmixovanou šťávu ještě malinko naředit.
Maso na talířích přelijeme šťávou a podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým knedlíkem.

Autor: Uška (více receptů autora), Drůbež, Kuře
Přidat do kuchařky Přidat obrázek

Uška 15. 10. 2018 - 17:46Odpovědět

Odpověď na Marta (1. 10. 2018 - 16:55:50): Děkuji😘Citronové kuře máme také rádi,jen já dávám do pekáčku pod maso ještě nakrájené brambory🙂Pokud máte možnost,tak si ve vašem receptu trošku upravte text ve dvou prvních odstavcích.Zvláště pro začínající kuchaře je to matoucí😉

Marta, 1. 10. 2018 - 16:55Odpovědět

Vynikájící osvěčení proti klasickému pečenému kuřeti! Mohu doporučit také https://www.pomodo.cz/recepty/pecene-kure-s-citronem které jsem dělala v neděli 😃

SmajlíciJídloZvířátkaOstatní
😀😃😄😁😆😅🤣😂🙂🙃😉😊😇😍🤩😘😗😚😙😋😛😜🤪😝🤗🤭🤫🤔🤨😐😑😏😒🙄😌😔🤤🤯😎😕😟🙁😮😯😲😳😧😢😭😖😣😞😩😫😠
Antispam